Panama hypo


...where all your dreams come true-niverse.Gee hypo

Orange tails

Panama hypo

Super hypo

Kært barn har mange navne, men alle referere til en hypomelanistisk Boa mutation etableret af Jeff Gee US i midten af 90'erne.

Jeff har holdt linjen ren, ved kun at bruge Boa constrictor imperator Panama blod i sin linie. Han parrede Panama til Panama ved sit første opdræt. Dette ses tydeligt på slangernes fysik, med det smalle hoved, og relativt lille størrelse på gennemsnitlig 180 cm for hunner (max. 2 m).

Et andet kendetegn ved linjen er de meget orange haler, der af det populære amerikanske navn "Orange tail hypos". Desuden beholder Gee's hypos deres kraftige rødlige farver, dog lidt lysere end den anden kendte hypomelanistsike linje, nemlig hypo salmons, som har tendens til at blive mørkere og svagere i farverne med alderen. Begge linjer skulle eftersigende stamme fra den samme hun importeret af Dr. David Hardy fra Arizona som fandt ved en tog station i Gamboa Panama i 1983, som ligger på den Columbianske side af Panama kanalen. Han fik sit første kuld i 1989.


Jeg købte mine dyr er født i 2006 og jeg købte dem i 2007, men først i 2011 lykkedes det at få et kuld på 17 velskabte unger, 1 dødfødt og 5 ubefrugtede æg.


Forældredyrene er opdrættet af Jörg Anton DE i 2006 og hans stammer direkte fra Jeff Gee.

Der er altså ikke bare tale om en fantastisk Boa mutation, men også og lokalitets dyr af bedste kvalitet med stort potentiale!


Moderen til mit 2011 kuld
Vildt type Panama boa

Hypomelanisme er en genetisk mønster og farve mutation, som nedarves "ukomplet dominant".


Kendetegne er øget erythrin (rød pigment) og reduceret melanin (mørk pigment).

Navnet er egentlig lidt misvisende, da "hypo-" betyder mindre og "-melanisme" som sagt henviser til de mørke/sorte farver som vildt type eksemplarer af B.c.imperator bla. kendetegnes ved.

Måske have Eryhrinistisk været mere passende.


Udover fantastiske og anderledens farver, har denne mutation også effekt på dyrets tegninger. Abberante og nogen gange meget reduceret mønstre, gør den særligt attraktiv.

Selv i samme kuld kan der være enorm diversitet.

Nogen har næsten almindelige tegninger, nogen mange brudte sadler og nogen næsten ingen.


Faderen til mit 2011 kuld