VirkonS


...hygiejne og sygdomsbehandling.VirkonS er et bredspektret desinfektionsmiddel. Dokumenteret effektivt mod alle kendte virusfamilier, grampositive og gramnegative bakterier, mycoplasmer, svampe og svampesporer.

I store og små samlinger af kostbare slanger, er det essentielt at minimere risikoen for infektioner og evt. spredning af fx IBD og andre vira.

Til desinfektion i alle miljøer, fx stalde med og uden dyr, dyreklinikker, terrarier, rugemaskiner, racks, kenneler, hestebokse, hønsehuse, dueslag, bure, foder- og vandskåle, instrumenter, vogne, støvler, væksthuse og meget mere.

Desinfektion med

VirkonS

samt sygdomsbehandling

Desinfektion af inventar:


Desinfektion af stalde, lokaler, inventar og udstyr 1 % - dog ved parvovrus, 2 %. Der bruges 1 liter pr. 5-10 m2 afhængig af overfladen.

Metalgenstande: 0,5-1 % (i max. 10 min). Skyl efter med vand.

Luftdesinfektion mod luftbåren smitte: 0,5 % (forstøves i fin tåge). Der anvendes 1 liter pr. 100 kuikmeter.

Desinfektion i forbindelse med ringorm, 0,5 %. Opløsningen påføres med sprayudstyr, klud eller børste.

Gør ALTID rent med vand og sæbe,før desinfektionen. Ellers kan smittefare gemme sig i snavs og belægninger.


VirkonS er også fremragende til desinfektion af materialer fra naturen, som fx grene og bark.Behandling af skældbetændelse:


Skældbetændelse, skældråd eller Vesicular dermatitis, som er en bakterie/svampe infektion, opstår ved dårlig hygiejne eller for høj fugtighed og/eller stille stående luft.

Vådt substrat og urat som afføringsrester, er en sikker vej til en infektion. Især hvis kombineret med for høj varme.

Symptomer er rødme, blister og i svære tilfælde brunlige belægninger, som minder om sår.

Infektionen kan bevæge sig ud i blodet, hvis ikke behandlet i tide (septicemia) og ind i vitale organer. Hos små dyr, stressede eller allerede syge dyr, kan en infektion hurtig blive fatal.


Inden behandling installeres dyret i et helt rent og desinficeret miljø, kun med det allermest nødvendige inventar og gerne noget som kan smides ud og erstattes.

Brug let rengørlige plast skjul og vandskål, samt uprintet papir underlag som fx køkkenrulle, slagterpapir eller presset papirpiller. Linoleum kan også bruges.

Bundvarme skal slukkes og erstattes af varme fra siden eller en varmelampe.

En 1% opløsning lavet i lunkent vand, bruges til at bade dyret eller det inficeret område, i ca. 30 minutter en gang dagligt til infektionen er væk. Husk at skylle efter med rent vand.

I svære tilfælde må man kontakte en veterinær, som vil udstede en recept til Fucidin, som er en antibiotika salve. Salven påføres efter ovenstående behandling for det mest effektive resultat.Mundbetændelse:


Orale infektion kan opstå ved fremmedlegemer i mundhulen, dårlig hygiejne, for høj luftfugtighed kombineret med ringe ventilation m.v.

Symtomer er slim som rødme.


En 1% opløsning lavet i lunkent vand, bruges til at skulle munden uden at opløsningen kommer i svælget, dagligt indtil infektionen er væk.

I svære tilfælde må man kontakte en veterinær, som vil udstede en recept til antibiotika.


Brugsanvisning:


50 g VirkonS blandes med lunkent vand (25-30 ºC) til:

1 % 1 brev i 5 liter vand

0,5 % 1 brev i 10 liter vand

0,25 % 1 brev i 20 liter vand

Eller 10 g til 1 liter vand osv.


Opløsningen er holdbar i ca. 1 uge og aktiv, så længe den er lyserød og må aldrig blandes med andre kemikalier.

Embalagen holdes tæt lukket og opbevares tørt

VirkonS har en stor sikkerhedsmargen (LD50 er 4,123 mg/kg). Opløsningen kan anvendes til desinfektion mens dyrene er til stede.


Behandlingen skal virke i min. 24 timer, hvor efter materialerne skulles ned eller tørres af med en fugtig klud.


Indhold:


Sulfaminsyre, maleinsyre, kaliummonopersulfat, salte, fosfater, anionisk tensid, farvestof og parfume. Fås som pulver og tablet.Opbevaring:


Tørt ved stuetemperatur.

Opløsningen må ikke være i permanent kontakt med aluminium, kobber eller messing.

Sprayudstyr skylles med vand efter brugI tilfælde af koncentrat på huden og i øjnene skylles straks med rigelige mængder vand. Undgå indånding af støv.

I pulverform er VirkonS lokal irriterende. Brugsopløsningen (1 % og svagere) er ikke irriterende.


Bortskaffelse:


Når opløsningen ikke længere er rød, er den inaktiv og kan hældes i afløbet.