Arachne


...where all your dreams come true-niverse.Historien om

Arahne

fra lydia

I Lydia i det gamle Grækenland boede en ung kvinde ved navn Arachne. Hun var kendt for at væve utrolig smukke billedtæpper.

Folk kom fra nær og fjern for at se hende arbejde og spurgte om hun havde lært vævekunsten af Pallas Athene, som var gudinde for håndværk og kvindelige sysler.

Til det svarede Arachne at det havde hun i hvert fald ikke lært af nogen, og i øvrigt var hun bedre end gudinden.

En dag gik hun i sit overmod så vidt at hun udfordrede Athene til en konkurrence, hvilket som sådan var meget almindeligt på Olympen.

Dysten blev beskuet af tusindvis af publikumer, mens de lavede hver deres billedtæppe med motiver fra gudernes liv.

Athenes afbildede storslået heltegerninger, mens Arachnes illustrerede deres noget tvivlsomme elskovs eventyr med jordiske kvinder.

Ingen var i tvivl om at Arachne havde vundet. Hendes tæppe havde de flotteste farver, og var fuldstændig fejlfrit i vævningen.

Det blev Athene så bitter over, at hun slog Arachne i hovedet med sit spyd og ødelagde hendes smukke værk.

Arachne blev så deprimeret at hun over den uretfærdige handling, at hun hængte sig i det nærmeste træ. Men da gudinden så hende hænge der, forbarmede hun sig over hende og vækkede hende til live igen, men straffede hende til gengæld for at have sat sig op mod guderne og forvandlede hende til en edderkop, der til evig tid skulle hænge i en tråd og spinde faste geometriske mønstre.


Mange folkeslag har ligende myter om edderkoppers evne til at producere silketråd og væve tæpper af det. Man har altid været forundret over deres tekniske kunnen, og man har beundret spindenes fantastiske former og smukke mønstre.

Arachne er ved at blive forvandlet til en

edderkop af Athene som står i baggrunden.